Varkenshaas recepten

De lekkerste varkenshaas recepten

Varkenshaas uit de oven

Er zijn erg veel verschillende recepten op het internet te vinden. Zo zijn er ook gerechten waarbij je de varkenshaas oven bakt. Je loopt zo minder risico dat het vlees smaak verliest of te droog wordt. Als je varkenshaas in de oven doet, kun je er zelf voor kiezen hoe gaar je het vlees wilt hebben. De oven moet op 160 – 180 graden voorverwarmen en je kunt onderstaande tijden aanhouden:
– rood (12 minuten)
– rosé (15-20 minuten)
– doorbakken (20-30 minuten)

Dit zijn slechts richtlijnen, want je moet de varkenshaas altijd blijven controleren. Als het vlees dikker is, zal het bijvoorbeeld langer in de oven moeten bakken. Zorg ervoor dat de varkenshaas niet te lang bakt en dus niet taai wordt. Om het vlees extra mals te maken, kun je er een klontje roomboter op leggen. Het is aan te raden om het varkensvlees in een schaal te bakken.

varkenshaas oven

Combineren?
Het duurt dus wel even voordat varkenshaas uit de oven gehaald kan worden. Je kunt er daarom voor kiezen om de oven en varkenshaas bakken in de pan te combineren. Zo kun je sneller van het vlees genieten, maar daarnaast zorgt het voor wat variatie. De smaak zal namelijk anders zijn dan alleen varkenshaas uit de oven.

Zorg dat je een grote koekenpan hebt, zodat je meerdere stukken vlees naast elkaar kan leggen. Doe boter en/of olijfolie in de pan en schroei de varkenshaasjes op hoog vuur dicht. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Het voordeel van dichtschroeien is dat de sappen erin blijven en de varkenshaas lekker mals is. Vervolgens moet het vlees nog 10 minuten in de oven. Het is slim om de oven voor te verwarmen op 180 graden.


Laat een reactie achter: