Varkenshaas recepten

De lekkerste varkenshaas recepten

Varkenshaas op hamburgerbroodje

Varkenshaas op hamburgerbroodje

Ingrediënten:

  • 900g varkenshaas
  • 333 ml root beer
  • 500 ml barbecuesaus
  • 8 hamburgerbroodjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De varkenshaas op hamburgerbroodje is op verschillende manieren te bereiden. Het vlees kan bijvoorbeeld in een slow cooker met root beer worden klaargemaakt. Root beer is geen bier zoals de naam doet vermoeden en bevat ook geen alcohol.

Het is een Noord-Amerikaans frisdrankje dat een lekkere smaak heeft en wortelextracten bevat. Om de varkenshaas nog een taste mee te geven, wordt er barbecuesaus gebruikt.


Bereiding Varkenshaas op hamburgerbroodje:

Het bereiden van de varkenshaas op hamburgerbroodje is niet moeilijk maar vergt wel wat voorbereiding. Er wordt ook een alternatieve manier van bereiden gegeven. Op basis van de tijd die je hebt kun je een keuze maken voor de bereidingswijze. Het recept maakt 8 porties.

Maak de varkenshaas schoon en zet een slow cooker klaar. Leg het vlees in het keukenapparaat en giet het blikje root beer er overheen. Laat deze marinade 4 tot 6 uur intrekken totdat de varkenshaas makkelijk uit elkaar getrokken kan worden met een vork. Laat het vlees vervolgens uitlekken, gooi het wortelbier weg en versnipper de varkenshaas.

Doe het terug in de slowcooker en giet de barbecuesaus erbij. Goed roeren en daarna het vlees verdelen over de hamburgerbroodjes. Eventueel wat sla of andere groente toevoegen en dan de varkenshaas op hamburgerbroodjes serveren.

TIP: Wellicht heb je minder tijd om de varkenshaas op hamburgerbroodjes te bereiden. Je kunt het varkensvlees dan ook in een pan bakken en daarna in dunne stukjes snijden. Het liefst wel vooraf een uur in de marinade laten staan of simpelweg het root beer in de pan erbij doen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: