Varkenshaas recepten

De lekkerste varkenshaas recepten

Hoe varkenshaas bereiden?

Varkenshaas wordt vaak bij een feestelijke gelegenheid geserveerd. Het wordt niet dagelijks gegeten zoals dat bij gehakt of kip wel het geval is. Varkenshaas is luxer vlees en je zou het met een stukje biefstuk kunnen vergelijken. Er bestaan echter toch veel recepten die varkenshaas bevatten.

Het vlees is lekker mals en smaakt heerlijk in combinatie met kruiden of een roomsaus. Op deze website zijn veel verschillende recepten terug te vinden. Je zult merken dat varkenshaas bereiden op verschillende manieren mogelijk is.

Varkenshaas bereiden kan op de volgende manieren:
Varkenshaas bakken
Varkenshaas uit de oven
– Beide opties combineren

Varkenshaas marineren

varkenshaas marinerenDit vleesproduct smaakt al heerlijk, maar je kunt nog extra smaak toevoegen. Bij varkenshaas marineren zorg je ervoor dat het vlees anders gaat smaken. Het doel van marineren is om vlees zachter/malser te maken en/of een smaak toe te voegen. Een marinade is vaak een vloeistof (wijn of water met azijn) met daarin verse kruiden. Je kunt de varkenshaas hier even in laten liggen, zodat deze smaak in het weefsel kan trekken.

Je kunt bijvoorbeeld ook de varkenshaas in lengterichting doormidden snijden. Strooi peper en zout erop en wrijf het vlees vervolgens in met jam. Je kunt het varkensvlees eventueel nog inwikkelen met een plak kaas of ontbijtspek. Dit is een alternatieve manier van varkenshaas marineren.


Laat een reactie achter: