Als je het vlees niet in de oven wilt doen, kun je de varkenshaas bakken. Het ligt aan de grootte hoe lang het vlees in de pan moet blijven. Als het recept dit toelaat, is het aan te raden om het in kleinere stukjes te snijden. Het varkenshaas bakken duurt dan korter, omdat de lekkernij eerder gaar zal zijn. Als je het varkensvlees te lang laat bakken, is de malsheid er vanaf en wordt het taai. Het is dus van essentieel belang dat je de varkenshaas regelmatig controleert.

varkenshaas opengesnedenVarkenshaas is daarnaast niet overal van dezelfde grootte, want het is een schuin toelopend stuk vlees. De ene kant heeft daarom een langere garing nodig dan de andere. Dit kan tot problemen leiden, maar gelukkig is er een simpele oplossing voor. Je kunt het stuk vlees insnijden en open klappen, zodat deze overal even dik is. (zie afbeelding) Zo zal het varkenshaas bakken een stuk beter gaan en zal het vlees zijn malsheid behouden.

Hoelang varkenshaas bakken?

De tijd dat een varkenshaas bakken, is afhankelijk van de grootte van het vlees. Als je het in kleinere stukken snijdt, kan 5 minuten bakken al voldoen. Wil je het vlees één geheel laten, dan zal de varkenshaas al gauw 10 tot 15 minuten moeten bakken. Laat na de het varkenshaas bereiden het vlees ongeveer 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Daarna zal het vlees makkelijker aan te snijden zijn.

Tip: Laat het vlees tijdens het varkenshaas bakken gewoon rusten. Ga niet met de pan schuiven, want dan duurt het bakken langer. Als de onderkant loskomt van de pan, is het tijd om de varkenshaas om te draaien.

This article has 7 comments

 1. F.Niesten Reply

  het bereiden van een varkenshaasje van 500 gram als ik een varkenshaasje bakt of het is te droog of niet gaar wie kan mij daar mee helpen

 2. Michiel Visser Reply

  Wat je het beste kan doen:
  Oven voor verwarmen op 100 graden, niet heter!
  Verhit boter in een koekenpan, en schroei de varkenshaas rondom dicht met een mooie bruine kleur. niet te lang door bakken, echt alleen dichtschroeien met een mooi bruin kleurtje!
  Pak nu een ovenschaal, en leg de varkenshaasjes er in, en dek deze af met aluminiumfolie.
  Zet de schaal 30 minuten in de oven en je hebt een heerlijk mals roze varkenshaas.

 3. guido Reply

  Euh, Perry,

  Ik weet het niet zeker.
  Maar als je de oven moet voor verwarmen op 100 graden.
  Ga ik er gevoeglijk vanuit dat het varkens haasje ook op 100 graden afgebakken dient te worden.

  Ik weet niet of dat zo is. Ik wil het morgen (28-1) gaan proberen.

 4. Ikke Reply

  Als het nog rosé of rauw achtig is, is dig schadelijk? En kan je er voedselvergiftiging van krijgen. Ik had een paar stukjes gegeten en kreeg zo’n buikpijn en moest meteen naar het toilet😔

  • Wouter Reply

   Nee, het meeste vlees is rose juist het lekkerste. Zo ook hamburgers; bak niet te lang. Rose geniet doorgaans d3 voorkeur. Lam, vis, rund, varkensvlees gelijk. Of naar smaak natuurlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *