Varkenshaas recepten

De lekkerste varkenshaas recepten

Varkenshaas bakken

Als je het vlees niet in de oven wilt doen, kun je de varkenshaas bakken. Het ligt aan de grootte hoe lang het vlees in de pan moet blijven. Als het recept dit toelaat, is het aan te raden om het in kleinere stukjes te snijden. Het varkenshaas bakken duurt dan korter, omdat de lekkernij eerder gaar zal zijn. Als je het varkensvlees te lang laat bakken, is de malsheid er vanaf en wordt het taai. Het is dus van essentieel belang dat je de varkenshaas regelmatig controleert.

varkenshaas opengesnedenVarkenshaas is daarnaast niet overal van dezelfde grootte, want het is een schuin toelopend stuk vlees. De ene kant heeft daarom een langere garing nodig dan de andere. Dit kan tot problemen leiden, maar gelukkig is er een simpele oplossing voor. Je kunt het stuk vlees insnijden en open klappen, zodat deze overal even dik is. (zie afbeelding) Zo zal het varkenshaas bakken een stuk beter gaan en zal het vlees zijn malsheid behouden.

Hoelang varkenshaas bakken?

De tijd dat een varkenshaas bakken, is afhankelijk van de grootte van het vlees. Als je het in kleinere stukken snijdt, kan 5 minuten bakken al voldoen. Wil je het vlees één geheel laten, dan zal de varkenshaas al gauw 10 tot 15 minuten moeten bakken. Laat na de het varkenshaas bereiden het vlees ongeveer 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Daarna zal het vlees makkelijker aan te snijden zijn.

Tip: Laat het vlees tijdens het varkenshaas bakken gewoon rusten. Ga niet met de pan schuiven, want dan duurt het bakken langer. Als de onderkant loskomt van de pan, is het tijd om de varkenshaas om te draaien.


Laat een reactie achter: