Varkenshaas recepten

De lekkerste varkenshaas recepten

Krokante cranberry varkenshaas met pistache

Krokante cranberry varkenshaas met pistache

Ingrediënten:

  • 2 pond varkenshaas
  • ½ kopje olijfolie
  • 1/3 kopje gedroogde cranberries
  • 1/3 kopje pistachenoten
  • 2 kopjes paneermeel / broodkruimels
  • Peper en zout

Aantal personen: 5 tot 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Tijdens feestelijke gelegenheden of Kerst wordt varkenshaas veelal in gerechten gebruikt. Je kunt daarvoor uren in de keuken staan maar niet iedereen heeft die tijd. Daarom biedt de krokante cranberry varkenshaas een goede uitkomst. Het vlees wordt met broodkruimels of paneermeel belegd en op smaak gebracht met cranberries en pistachenoten. Natuurlijk kun je de maaltijd nog aanvullen met andere culinaire zaken of simpelweg gewoon aardappelen.


Bereiding Krokante cranberry varkenshaas met pistache:

De krokante cranberry varkenshaas met pistache is een van de simpelste gerechten en kan daarom snel bereid worden. Je bent namelijk maximaal 40 minuten bezig. (inclusief kooktijd) Het gerecht is geschikt voor 5 tot 6 personen.

Verwarm de oven voor op 210 graden en vet een braadslee in met anti-aanbakspray. Hak de gedroogde cranberries en de pistachenoten fijn. Meng daarna de paneermeel, olijfolie, bessen en pistachenoten in een middelgrote kom. Om wat extra smaak toe te voegen, moet je de varkenshaas royaal inwrijven met zout en peper.

Druk het mengsel van pistachenoten op het vlees totdat je geen roze meer ziet. Leg de krokante cranberry varkenshaas met pistache voorzichtig in de braadslee. Verplaats deze naar de oven en laat ongeveer 35 minuten bakken. Controleer regelmatig of het vlees al gaar is. Vervolgens nog 10 minuten laten afkoelen voordat je begint met het aansnijden.

Bron: SheKnows


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: