Varkenshaas recepten

De lekkerste varkenshaas recepten

Gevulde varkenshaas met brie

Gevulde varkenshaas met brie

Ingrediënten:

  • 450g varkenshaas
  • 100g bacon (spek)
  • 85g brie
  • Peterselie
  • Salie
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.6 sterren - gebaseerd op 20 reviews

Een gevulde varkenshaas is een prima recept voor een feestelijke gelegenheid. Het is echter ook erg lekker om zo eens te bereiden. Je kunt het vlees met diverse ingrediënten vullen. In dit recept is er voor een bacon en brie vulling gekozen. Als je geen brie lust, kun je dit ook door kaas vervangen. Daarnaast kun je ook zelf kiezen of je gedroogde of verse salie en peterselie gebruikt. Bij de gevulde varkenshaas met brie moet je er wel voor zorgen dat het keukentouw strak aangetrokken is. De brie zal er anders uitlekken.


Bereiding Gevulde varkenshaas met brie:

Overig: keukentouw of cocktailprikkers

De bereiding van de gevulde varkenshaas met brie is niet erg moeilijk. Er zijn weinig ingrediënten aanwezig, dus de voorbereiding kost niet veel tijd. Het gaar worden in de oven duurt echter wel 45 tot 55 minuten. Dit recept voor de gevulde varkenshaas met brie is geschikt voor 3 personen.

1. De varkenshaas zal dadelijk in de oven worden gebakken. Voorverwarm de oven op 180 graden.
2. Hak de bacon in kleinere stukken en bak deze enkele minuten in een koekenpan. Verwijder vervolgens de spek met behulp van een schuimspaan. Bewaar het overgebleven vet.
3. Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden. Maak kleine sneetjes met het mes.
4. Bestrooi het vlees met zout, peper, salie en peterselie.
5. Snijd de brie in kleine stukjes. Vervolgens kun je ook de brie en de gekookte spek toevoegen.
6. Kies een uiteinde en vouw/rol de varkenshaas dicht. Je kunt het vastzetten met een keukentouw of cocktailprikkers.
7. Strooi wat zout, peper en eventueel kruiden over het vlees en leg de gevulde varkenshaas in de oven. Laat het vlees ongeveer 45 tot 55 minuten bakken. (Controleer of het gaar is. Edit: Doe ook een controle bij 30 – 35 minuten)
8. Als de varkenshaas gaar is, kun je deze uit de oven halen. Laat het vlees ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Hierna kun je de gevulde varkenshaas makkelijker snijden.

Tip: Je kunt de gevulde varkenshaas ook even in de pan bakken, zodat deze minder lang in de oven moet. Laat het vlees aan beide kanten bruin bakken. Vervolgens moet de lekkernij nog 30 minuten in de oven.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: